باربری زمینی یا هوایی

تفاوت باربری زمینی و هوایی

تفاوت باربری زمینی و هوایی


تفاوت باربری هوایی و زمینی

باربری روش های مختلفی دارد، در این پست به بررسی تفاوت باربری زمینی و هوایی، مزایا و معایب هر کدام خواهیم پرداخت. پس از خواندن این مطلب می توانید تصمیم بگیرید که کدام روش باربری برای شما مناسب تر است.

امروزه صنعت حمل و نقل پیشرفت های بسیاری کرده و تاثیرات بسیاری بر اقتصاد، فرهنگ و رونق گردشگردی کشورها گذاشته است. حمل و نقل می تواند به صورت زمینی (ریلی یا جاده ای)، دریایی و هوایی باشد. طبیعتا قیمت باربری با هر یک از این روش های با یکدیگر متفاوت است و هر کدام برای شرایط خاصی مناسب اند. در ادامه ویژگی های باربری زمینی و هوایی را بررسی می کنیم.

باربری زمینی

باربری جاده ای

شرکت ظرافت بار ارائه دهنده انواع خدمات اتوبار تهران می باشد که البته تنها داخل تهران باربری انجام نمی دهد بلکه از تهران به هر نقطه ای از کشور ارسال بار دارد. اتوبار ها زیر مجموعه باربری زمینی هستند. حمل و نقل زمینی پیشینه ای طولانی دارد و از گذشته با حیوانات انجام می شده و با پیشرفت تکنولوژی این نوع حمل و نقل از بین نرفته بلکه پیشرفت چشم گیری نیز کرده است و هنوز یکی از روش های محبوب برای جابه جایی انواع بار و اثاثیه می باشد.

وسایلی که برای حمل و نقل زمینی از آن ها استفاده می شود شامل انواع خودروها، تریلی، کامیون ها، اتوبوس و قطار می باشد. از آن جا مسیر رفت آمد خودروها با قطار متفاوت است. حمل و نقل زمینی را به دو دسته جاده ای و ریلی تقسیم می کنیم. اینکه برای باربری زمینی کدام یک از وسایل ذکر شده را باید انتخاب کنیم، بستگی به عواملی مثل نوع، اندازه، حجم کالا و زمان رسیدن به مقصد دارد. به طور مثال ممکن است قصد جا به جایی مواد غذایی فاسد شدنی را داشته باشید که باید به کمک خودروهای یخچال دار و سریع ترین وسیله منتقل شوند.

باربری زمینی با خودرو

موضوع تفاوت باربری زمینی و هوایی می باشد. به همین دلیل ابتدا باربری های جاده ای را بررسی می کنیم. حمل بار در تهران، خارج شهر و حتی باربری بین دو کشور با خودروهای مختلفی انجام می شود. حمل و نقل جاده ای می تواند مخصوص مسافر یا بار باشد اما در این پست قصد داریم حمل و نقل های باری را با یکدیگر مقایسه کنیم. انتخاب خودروهای باری براساس مسافت باربری، وزن و نوع بار انتخاب خواهد شد.

بارهای کم حجم: از خودروهایی مانند مینی وانت، نیسان بار و وانت بار برای حمل و نقل کالاهای کم جا و کم وزن استفاده می شوند.

بارهای نیمه سنگین: ماشین هایی مثل کامیون، کامیونت و خاور برای باربری بارهایی با وزن و حجم بیشتر کاربرد دارند. به طور مثال برای جا به جایی اثاثیه منزل از این ماشین ها استفاده می شود.

بارهای خیلی سنگین: بعضی بارها وزن بسیار زیادی داشته و برای حمل و نقل جاده ای به خودروهایی مثل ترانزیت، کامیون ده تنی و تریلی نیاز است.

مزایای باربری جاده ای

باربری جاده ای نسبت به باربری هوایی هزینه کمتری داشته و یکی از متداول ترین روش های باربری می باشد. در حمل و نقل جاده ای اگر مشتری بخواهد بارش سریع تر به مقصد برسد، می توان مسیر و جاده های نزدیک تر را انتخاب کردو و از این جهت نیز دست راننده باز است. اما در باربری ریلی کالاها در مدت زمان مشخصی به مقصد خواهند رسید.  در ضمن خودروها به هر منطقه ای دسترسی دارند و می توان از طریق آن ها بار ها را دقیقا به محل مورد نظر رساند.

باربری با کامیون

باربری زمینی با قطار

قطار از ایمن ترین وسایل باربری می باشد و بیشتر مخصوص کسانیست که بارهای سنگین یا فله ای دارند زیرا قطار کابین های بسیار بزرگی برای بارها دارد. همانطور که گفته شد از عیب های باربری با قطار عدم انعطاف پذیریست، چرا که نمی توان زمان رسیدن بارها در قطار را تغییر داد و زمان آن از قبل معین شده است، همچنین قطار به تمام مناطق دسترسی ندارد.

مزایای باربری ریلی

باربری زمینی با قطار روش مورد پسند دوستداران محیط زیست می باشد، چون آلودگی کمتری تولید می کند. از مزیت های آن حمل بارهای بسیار حجیم، سنگین و حساس می باشد، امنیت باربری ریلی بسیار بالا بوده و آسیب دیدن اثاثیه . بارها در آن بسیار پایین است. در ضمن هزینه حمل و نقل ریلی کمتر از دیگر باربری هاست حتی از باربری جاده ای نیز ارزان تر است.

باربری با قطار

باربری هوایی

باربری هوایی

حمل و نقل هوایی به دو صورت فریت بار یا کارگو انجام می شود. فریت بار مخصوص بارهاییست که

همراه مسافران است و کارگو مربوط به حمل و نقل بارهای تجاری بوده و تجار در واردات کالاها از این روش استفاده می کنند. سریع ترین راه انتقال بار از کشوری به کشور دیگر باربری هوایی می باشد، که البته هزینه بالایی نسبت به باربری های زمینی دارد. یک تفاوت باربری زمینی و هوایی همین موضوع می باشد.

باربری هوایی با فریت بار

مسافرانی که با هواپیما قصد جابه جایی به شهر یا کشور دیگری را دارند، مجاز هستند تا صقف 30 کیلوگرم بار را همراه خود به هواپیما بیاورند. اگر بارهای فردی از این میزان بیشتر بود، مشمول اضافه بار یا همان فریت بار می شود. این روش مخصوص افرادیست که سفرهای طولانی مدت دارند و می خواهند اثاثیه و بارهای زیادی را همراه خود جابه جا کنند.

باربری هوایی با کارگو

روش کارگو یک روش باربری دسته جمعی می باشد. بارهای شما در کنار مرسولات افراد دیگر به سمت مقصدی مشترک ارسال خواهد شد. در روش کارگو از هواپیماهای مخصوصی و غول پیکری مثل آنتونف 225 و بلوگا استفاده می شود.

مزایای باربری هوایی

قابل توجه ترین مزیت باربری هوایی سرعت آن می باشد. در این روش تا حداکثر یک روز بارها به مقصد خواهد رسید. همچنین امنیت این نوع باربری بسیار بالا بوده و کمترین آسیب و ضرر به بارها وارد خواهد شد.

معایب باربری هوایی

قیمت بالای حمل و نقل هوایی از عیب های آن است. یکی از عواملی که روی هزینه پرواز تاثیر می گذارد، نوع سوخت هواپیما می باشد. از معایب دیگر آن می توان تاثیر عوامل خارجی روی پرواز را نام برد. به طور مثال شما برای حمل بار خود عجله دارید و راه هوایی را انتخاب میکنید اما به دلیل شرایط آب هوایی یا عوامل دیگر پرواز کنسل می شود. در ضمن در حمل و نقل هوایی محدودیت ظرفیت وجود دارد و نمی توان ظرفیت را تغییر داد در حالی که بعضی از قطارها طوری ساخته شده اند که می توان در مواقع ضروری ظرفیت آن را تغییر داد.

اخبارباربری

امنیت باربریباربری ریلیباربری زمینیباربری هواییتفاوت باربری زمینی و هواییتفاوت باربری هوایی و زمینیحمل بارحمل بار خارج از کشورمزایای باربری زمینی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *